marți, 16 aprilie 2013

Dieta fara carbohidrati este benefica pentru inima


Atat dietele sarace in grasimi, cat si cele sarace in carbohidrati pot fi folosite pentru a ajuta adultii obezi pe termen lung, insa eliminarea completa a carbohidratilor ar putea fi mai avantajoasa atunci cand vine vorba de factorii de risc ai inimii.





Descoperirile cercetatorilor confirma din scoalaslabire.com nou faptul ca dietele sarace in carbohidrati nu sunt un pericol pentru sanatate. Totusi, in urma studiului, ce a durat doi ani, s-a descoperit ca oamenii care au urmat dieta saraca in carbohidrati au un nivel mai ridicat de colesterol bun, decat cei care au urmat dieta cu putine grasimi.



Ambele diete ajuta oamenii sa scape de kilogramele in plus si sa-si diminueze riscul de probleme la inima, asa ca oamenii ar trebui sa aleaga schimbarile alimentare cu care pot trai pe o perioada lunga de timp.


Dieta fara carbohidrati este benefica pentru inima


Rezultatele studiului, publicate in Annals of Internal Medicine, au la baza cercetarea a 307 persoane adulte, obeze, care au fost rugate, in mod aleatoriu, sa urmeze fie o dieta saraca in carbohidrati, fie una saraca in grasimi.



Dupa primul an de studiu, toti participantii au inregistrat aceeasi scadere de greutate, indiferent de dieta tinuta, dupa al doilea an de studiu au reusit sa puna la loc mai putin de jumatate din ceea ce au slabit, iar diferentele dintre cele doua grupuri nu au fost semnificative.





Efectele secundare au fost mai des intalnite in randul persoanelor care au tinut dieta saraca in carbohidrati - circa 45% au acuzat pierderea parului, doua treimi aveau probleme cu respiratia urata si multi aveau probleme cu constipatia. Aceste efecte au fost intalnite si in grupul persoanelor care au tinut dieta saraca in grasimi, in procente de 21%, 37%, respectiv 17%.



Citeste si Intact news



sursa foto: smh.com.au

Sursa foto:diet_lead_narrowweb__300x386,0.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu